Műsorszámaink
Az alábbiakban a különböző műsorszámokat bemutató rövid leírások - a tánc hangulata, a műsor hossza, valamint a produkcióban résztvevő táncospárok száma - olvashatóak

Standard táncok

 
Standard táncok formációi A standard táncok az eleganciát, a csillogást, a kifinomult mozgást sugározzák, melyet még jobban kiemelnek az elegáns férfitáncosok gyönyörű, színpompás estélyi ruhákban táncoló hölgy partnerei.
1. Angol keringő formáció (3 perc): A klasszikusnak mondható 'Gyertyafény keringő' zenéjére megkomponált műsorszám, a fellépési helyszín nagyságától függően 4-6 pár részvételével. Lágy, szentimentális hangulatú, hullámzó táncként ideális különböző bálok nyitótáncaként.
2. Bécsi keringő formáció
'Rosen aus dem Süden' (4'08 perc)
Ez a táncos műsorszám ifj. Johann Strauss örökzöld klasszikus zenéje és az impozáns koreográfia folytán a korabeli bálok hangulatát idézi. A tánctér nagyságától függően 4-6 pár táncolja, ideális elegáns rendezvények, hagyományőrző bálok megnyitására.
3. Bécsi keringő formáció
'Hijo de la Luna' (4'20 perc):
A bécsi keringő klasszikus figuráit ez a produkció modern köntösben tálalja, csodálatosan szép zenei aláfestéssel. A koreográfiát a tánctér nagyságától függően szintén 4-6 pár adja elő.
4. 'Grace and Elegance'
Standard mix formáció (4'10 perc):
Ahogy a cím is mutatja, ebben a produkcióban a standard táncok egyvelegéről van szó! A már fentebb említett angol és bécsi keringőn kívül a közönség ízelítőt kap a tangó szenvedélyes hangulatából, a slow-fox rendkívül elegáns, suhanó stílusából, valamint a páratlanul vidám, könnyed, gyors quick-step sziporkázó lépéseiből! A különböző zenei váltásoknak köszönhetően a produkció rendkívül látványos, táncosnak, nézőnek egyaránt nagyon élvezetes élményt nyújt. Ezen műsorszám színvonalas előadásához egy minimum 7mx10m-es tánctér szükséges, 4-6 pár adja elő.

Latin táncok

Latin-amerikai táncok formációi: a latin-amerikai táncok az erőt, az életörömöt, a szenvedélyt fejezik ki. Ezeknél a táncoknál a hölgy táncosok merészebb, a csípőmozgást jobban kihangsúlyozó ruhát viselnek, míg a férfiak a laza elegancia jegyében jelennek meg a parkettán.
1. Paso doble formáció 'Zorro'
(4'05 perc):
A Paso Doble eredetében egy spanyol tánc, amelyet spanyol mars zenére táncolnak. Bikaviadalt ábrázol, ahol a férfi a torreádor szerepét veszi át, a nő pedig a piros kendőt, a torreádor 'capa'-ját testesíti meg. A férfi és a nő tehát együtt mozog egy képzelt bika körül, miközben flamenco elemeket és az arénabeli küzdelemre jellemző stilizált figurákat adnak elő. A tánc autentikus megjelenítéséhez nagy fegyelem, ünnepélyes méltóság, tűz és önuralom szükséges. A táncot látványos, spanyolos jelmezben a hely nagyságától függően 4-7 pár adja elő.
2. Latin mix 'Elvis' (3'05 perc): Hasonlóan a standard mix produkciónál már említett módon, a latin mixnél is megjelenik az összes latin tánc! A karneváli hangulatot, és végtelen életörömöt árasztó szamba, a kissé huncutkodó, játékos, pajkos, flörtölő cha-cha-cha, a rendkívül érzéki, a beteljesedett szerelmet árasztó rumba, a már említett harcos paso, valamint a féktelen vidámságot, fiatalos energiát sugárzó jive garantálják a forró hangulatot a tánc során! Helytől függően 4-6 pár táncolja.
3. Latin mix 'Princess' (4'30 perc): Ez a műsorszám is – hasonlóan az előbbi latin mixhez - több latin táncot foglal magába. Különlegessége zenei világában és dinamizmusában mutatkozik meg. A latin ritmusok itt egy modernebb zenei megfogalmazásban inspirálják táncost, nézőt egyaránt. Helytől függően 4-7 pár táncolja.
4. Rumba 'Sensual' (2'50 perc): A rumba a leglassabb, ugyanakkor legérzékibb latin tánc, amelyben a nő arra törekszik, hogy a férfit kihívó csípőmozgásával elcsábítsa. A nemek párbeszédében a nő ingadozik az odaadás és az elutasítás között, a férfi a vonzódás és a függetlenség között. A szenvedélyes, spanyol nyelvű zeneszámra készült koreográfiát a tánctér nagyságától függően 3-7 pár adja elő.
5. Cha-cha-cha mix (3'44 perc): Talán a legnépszerűbb latin-amerikai tánc, amelynek táncos karakterét az erotikus játék, a kacér flört jellemzi. A párok szabadnak érzik magukat, a jókedv és az egymástól való elragadtatás jellemzi őket. Magabiztosak, játszanak egy kicsit a partnerrel, de a közönséggel is. Mozgalmas, vidám koreográfia, hatásos zenei váltásokkal. Mindenkit táncra csábít, céges rendezvények elmaradhatatlan kelléke! A rendelkezésre álló hely függvényében 4-7 pár táncolja.
BemutatkozásMűsorszámokFellépéseinkGalériaVideókLinkekLetöltésElérhetőség
E-mail: info@oktogonformacio.hu
Copyright © - Minden Jog Fenntartva!
Telefon: +36 (70) 3810885