Videók
Zorro Paso A pasodoble bikaviadalt jelképez, ahol a férfi a matador szerepét ölti magára, a nő pedig a piros kendőét. A férfi és a nő együtt mozog egy képzelt bika körül, miközben flamenco-elemeket és az arénabeli küzdelemre jellemző stilizált figurákat adnak elő. A tánc alapja a paso doble, azaz a kettős lépés, a sarok és a féltalp hangsúlyos lehelyezése, valamint a ritmikus haladó lépések. Egyik jellemző eleme az ún. Appel, amely egy energikusan, talpon, helyben táncolt lépés, a térdek enyhe süllyesztésével. Az Appel gyakori bevezető lépése a különböző figuráknak.
Princess Latin mix Több latin táncot foglal magában, mégpedig az öt latin tánc közül négyet. A koreográfia különlegessége zenei világában és dinamizmusában mutatkozik meg. A latin ritmusok itt egy modernebb zenei megfogalmazásban inspirálnak táncost, nézőt egyaránt.

Rumba Sensual A 19. század leírásaiban szenvedélyes, erotikus táncként említik, melyben a nő arra törekszik, hogy a férfit kihívó csípőmozgásával elcsábítsa. A nemek párbeszédében a nő ingadozik az odaadás és az elutasítás között, a férfi a vonzódás és a függetlenség között. A párok mozdulatait az izzó szerelmi versengés jellemzi. Nem csoda, hogy a tánc neve fordításban annyit tesz: "ünnep".
'Elvis Presley' Latin mix Elvis Presley-t megidéző, az ő számaiból összeállított egyveleg. Ebben a produkcióban megjelenik az összes latin tánc, a zene és a koreográfia egészére pedig a vidámság, a könnyedség jellemző.
Cha Cha Cha mix Talán a legnépszerűbb latin-amerikai tánc, amiben a táncos karakterét az erotikus játék, a kacér flört jellemzi. A párok szabadnak érzik magukat, a jókedv és az egymástól való elragadtatás jellemzi őket. Magabiztosak, játszanak egy kicsit a partnerrel, de a közönséggel is.
'Grace And Elegance' Standard mix Standard mix, melyben mind az öt standard tánc előfordul, úgymint az angol keringő, tangó, bécsi keringő, quick-step, és végül a slow-fox. Elegáns, dinamikus és igényes koreográfia, melyet egy többszörös magyar tíztánc bajnok tanított be.
Bécsi keringő: 'Hijo De La Luna' A bécsi keringő neve talán a táncban egyáltalán nem járatos emberek számára is mond valamit. Zenéje pedig kétségtelenül mindenkit táncra csábít, hiszen dallama és ritmusa gyorsan folyó, lendületes, temperamentumos.
Paso Doble Paso doble, mely a kapcsolatok viharos veszekedéseibe enged belátni. A zene és a mozdulatok méltóságteljességet, fennhéjázást, néhol erőszakosságot, keménységet sugároznak.
'Candlelight' Angol keringő Más néven slow waltz. A talán ismerősen csengő waltz kifejezés a német walzen (forogni) szóból alakult ki, mely a talajon sikló lábak forgó mozgására vonatkozik. A slow pedig arra utal, hogy a bécsi keringő lelassításából keletkezett. Versenytáncban az angol keringő a standard kategória első számaként szerepel, épp ezért a táncok 'királynőjének' is nevezik.
'Rosen Aus Dem Süden' Bécsi keringő Igazi klasszikus: korbeli bálok hangulatát idéző elegáns és látványos koreográfia ifj. Johann Strauss fülbemászó zenéjére.


BemutatkozásMűsorszámokFellépéseinkGalériaVideókLinkekLetöltésElérhetőség
E-mail: info@oktogonformacio.hu
Copyright © - Minden Jog Fenntartva!
Telefon: +36 (70) 3810885